KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK HAKKINDA

Kocaeli Üniversitesi Teknopark, 2004 yılından beri hizmet vererek endüstrinin kalbinde bir bilgi üssü olmuştur.

Hakkımızda

KOÜ Teknopark
“Endüstrinin başkenti”nde, sanayi ve ticaret yollarının buluştuğu önemli bir noktada yer alan Kocaeli Üniversitesi Teknopark, yüksek katma değerli teknolojinin geliştirilmesi amacıyla nitelikli istihdama, ithal ikamesini esas alan teknolojik ürünlere ve geleceğin üzerinde şekilleneceği inovasyona katkı sağlamayı hedefliyor.

114 bin m2’lik açık, 10 bin m2’lik kiralanabilir alanı ve 150 ofisiyle doğa ile iç içe bir ortamda 20 Şubat 2004 tarihinde kurulan KOÜ Teknopark, yapımı süren iki binasının da hizmete girmesiyle kapasitesini artırmayı ve bünyesindeki firmaların her türlü teknolojik, sosyo-kültürel ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

KOÜ Teknopark; Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ve GOSB Teknopark ortaklıklarından aldığı güçle bölgenin teknolojik gelişimine de öncülük ediyor.

Dijital dönüşüm ve inovasyon merkezi olarak da hizmet vermeyi sürdüren KOÜ Teknopark, alanında uzman danışmanların ve teknoloji firmalarının desteğiyle sanayiye dönük hizmetlerini aralıksız devam ettiriyor.

KOÜ Teknopark;

Teknopark’ın sunduğu diğer bazı avantajlar da şöyle:

Vizyon & Misyon

VİZYONUMUZ

Küresel ölçekte markalar yaratan, uluslararasılaşmış, Ar-Ge, tekno-girişim ve inovasyon ekosisteminde lider teknopark olmak.

MİSYONUMUZ

Teknopark Nedir?
Teknopark; Üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemidir.
Uluslararası Bilim Parkları Birliği (IASP)’nin tanımına göre, Teknopark; Bir veya birden fazla üniversite veya diğer yükseköğretim kurumu ve araştırma merkezleri ile resmi veya faaliyet bazında ilişkili, bünyesinde bilgiye ve ileri teknolojilere dayalı sanayi firmalarının kurulup gelişmesini teşvik etmek üzere tasarlanmış, içinde yer alan kiracı firmalara, teknoloji transferi ve iş idaresi konularında destek sağlayacak bir yönetim fonksiyonuna sahip, teşvik ve mülkiyete dayalı bir teşebbüstür.

4691 Sayılı Kanun'a Göre Teknoloji Geliştirme Bölgesi Nedir?

Türkiye’de teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulması ile ilgili 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu 26/06/2001 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanarak yasalaşmıştır. Teknoparklar; bünyesindeki bilgi tabanlı firmaların, yenilikçilik (inovasyon) ve rekabetçilik kültürünü destekleyerek toplumun zenginliğini artırmayı amaçlar.
Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da Ar-Ge merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da Ar-Ge merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknoparkı temsil eder.
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin amacı; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun kararlarını da dikkate alarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamaktır.

Teknopark firmalarına sunulan bazı avantajlar;

Kurumsal Kimlik